Hozzávalók:
Fahéjas piskóta:
Krém:
Összeállítás:
Elkészítése:
A tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 résztelben hozzáadjuk a cukrot. Kb 10-12 perc alatt habosra keverjük az egészet.
Ezután hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat, majd óvatosan beleforgatjuk vigyázva, hogy ne törjük össze a tojáshabot.
Egy 18 cm-es tortaformába vagy karikába simítjuk a masszát, melynek az aljába sütőpapírt teszünk és 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
A kész piskótát hűtsük ki, majd vágjuk 3 lapra (ha megy, akkor 4-be is lehet :) )
A mascarponét a cukorral és a fahéjjal leverjük ki, majd öntsük hozzá a tejszínt és verjük fel az egészet együtt habbá. Ezután keverjük bele a diót is (plusz ízt adhatunk a krémnek, ha száraz serpenyőben illatosra pirítjuk mielőtt a krémbe kevernénk).
Az első lapot kenjük meg lekvárral, majd kenjük el rajta a krém 1/3-át és tegyük rá a következő lapot. Újabb adag lekvár, majd krém következik és végül az utolsó lap.
A maradék krémmel vonjuk be a felső lapot és a torta oldalát is. Ha marad még krém (nekem maradt), akkor díszítsük vele ízlés szerint a tortánkat.