Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta recept

Csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 ek eritrit vagy xilit vagy
    • 10 ek liszt
    • 2 csipet só
    • összesen 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 1 cs csokoládés pudingpor
    • 2 ek édesítő
    • 3 dl tej
    • 5 dkg keserű csokoládé (én diabetikusat használok)

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • kb 3 dkg vaj vagy olaj

    Elkészítése:

    A sütőt 175 fokra előelegítjük.

    5 tojást szétválasztunk és a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és alacsony fokozaton elkeverjük a habban.

    5 lisztbe belekeverjünk 0,5 cs sütőport, majd a habhoz szitáljuk és fakanállal óvatosan belekeverjük.

    Egy 30*40 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 35-40 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

    A másik lapot ugyanígy készítjük el a maradék hozzávalókból.

    A pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, a többi tejet feltesszük egy edénybe főni az édesítővel, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és gyorsan kevergetve felfőzzük, majd azonnal levesszük a tűzről és hozzákeverjük a csokoládét, majd kihűtjük.

    A piskótalapok végeit levágjuk, ezután tálcára tesszük az első lapot és a pudingos krémet rákenjük, majd befedjük a második lappal.

    A tetejére a csokoládét megolvasztjuk gőz fölött a vajjal vagy olajjal, majd a tészta tetejére öntjük, egyenletesen elkenjük és jól kihűtjük. Díszíthetjük bármivel, ízlés és alkalom függvénye.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá