Csokoládétorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 ek eritrit vagy xilit vagy
- 10 ek liszt
- 2 csipet só
- összesen 1 cs sütőpor
Krém:
- 1 cs csokoládés pudingpor
- 2 ek édesítő
- 3 dl tej
- 5 dkg keserű csokoládé (én diabetikusat használok)
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- kb 3 dkg vaj vagy olaj
Elkészítése:
A sütőt 175 fokra előelegítjük.
5 tojást szétválasztunk és a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és alacsony fokozaton elkeverjük a habban.
5 lisztbe belekeverjünk 0,5 cs sütőport, majd a habhoz szitáljuk és fakanállal óvatosan belekeverjük.
Egy 30*40 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 35-40 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A másik lapot ugyanígy készítjük el a maradék hozzávalókból.
A pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, a többi tejet feltesszük egy edénybe főni az édesítővel, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és gyorsan kevergetve felfőzzük, majd azonnal levesszük a tűzről és hozzákeverjük a csokoládét, majd kihűtjük.
A piskótalapok végeit levágjuk, ezután tálcára tesszük az első lapot és a pudingos krémet rákenjük, majd befedjük a második lappal.
A tetejére a csokoládét megolvasztjuk gőz fölött a vajjal vagy olajjal, majd a tészta tetejére öntjük, egyenletesen elkenjük és jól kihűtjük. Díszíthetjük bármivel, ízlés és alkalom függvénye.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










