Csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 10 tojás
  • 10 ek eritrit vagy xilit vagy
  • 10 ek liszt
  • 2 csipet só
  • összesen 1 cs sütőpor

Krém:

  • 1 cs csokoládés pudingpor
  • 2 ek édesítő
  • 3 dl tej
  • 5 dkg keserű csokoládé (én diabetikusat használok)

Tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • kb 3 dkg vaj vagy olaj

Elkészítése:

A sütőt 175 fokra előelegítjük.

5 tojást szétválasztunk és a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és alacsony fokozaton elkeverjük a habban.

5 lisztbe belekeverjünk 0,5 cs sütőport, majd a habhoz szitáljuk és fakanállal óvatosan belekeverjük.

Egy 30*40 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 35-40 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

A másik lapot ugyanígy készítjük el a maradék hozzávalókból.

A pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, a többi tejet feltesszük egy edénybe főni az édesítővel, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és gyorsan kevergetve felfőzzük, majd azonnal levesszük a tűzről és hozzákeverjük a csokoládét, majd kihűtjük.

A piskótalapok végeit levágjuk, ezután tálcára tesszük az első lapot és a pudingos krémet rákenjük, majd befedjük a második lappal.

A tetejére a csokoládét megolvasztjuk gőz fölött a vajjal vagy olajjal, majd a tészta tetejére öntjük, egyenletesen elkenjük és jól kihűtjük. Díszíthetjük bármivel, ízlés és alkalom függvénye.