Hozzávalók:
Piskótához:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 175 fokra előelegítjük.
5 tojást szétválasztunk és a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat és alacsony fokozaton elkeverjük a habban.
5 lisztbe belekeverjünk 0,5 cs sütőport, majd a habhoz szitáljuk és fakanállal óvatosan belekeverjük.
Egy 30*40 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát és 35-40 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A másik lapot ugyanígy készítjük el a maradék hozzávalókból.
A pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel, a többi tejet feltesszük egy edénybe főni az édesítővel, majd hozzáöntjük a pudingos keveréket és gyorsan kevergetve felfőzzük, majd azonnal levesszük a tűzről és hozzákeverjük a csokoládét, majd kihűtjük.
A piskótalapok végeit levágjuk, ezután tálcára tesszük az első lapot és a pudingos krémet rákenjük, majd befedjük a második lappal.
A tetejére a csokoládét megolvasztjuk gőz fölött a vajjal vagy olajjal, majd a tészta tetejére öntjük, egyenletesen elkenjük és jól kihűtjük. Díszíthetjük bármivel, ízlés és alkalom függvénye.