Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés-meggyes alagút recept

Csokoládés-meggyes alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 g étcsokoládé
    • 40 g vaj
    • 80 g kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 g liszt
    • 10 g kakaópor
    • 1 kk sütőpor

    Csokoládélapok és csokoládéforgács:

    • 100 g étcsokoládé

    Krém:

    • 300 g meggy
    • 150 g natúr joghurt
    • 2 dl habtejszín
    • 20 g zselatin
    • 40 g cukor

    Elkészítése:

    Tészta:

    Gőz fölött felolvasztjuk a vajat és a csokoládét.

    A cukrot és a tojásokat habverővel habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport rászitáljuk a tojáshabra és összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és az egészet egynemű masszává keverjük.

    Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A formából kivéve kihűtjük.

    Csokoládélapok és csokoládéforgács:

    100 g étcsokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd egyik felét egy tepsi hátuljára vagy fémtálcára, másik felét sütőpapírra öntjük.

    Kenőkéssel vagy spatulával vékonyan elkenjük (0,5-1 mm) a csokoládét, majd megvárjuk míg megszilárdul.

    A sütőpapíron lévő csokoládéba, mielőtt megszilárdulna, 4-5 cm-enkét késsel csíkokat húzunk. A tepsi hátulján egy kés lapjával toljuk felfelé a csokoládét, így felpöndörödik.

    Krém:

    A krémhez a zselatint 50 ml hideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk.

    A meggyet a joghurttal és a cukorral összeturmixoljuk. A tejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a joghurtos meggyet és az olvasztott zselatint.

    Összeállítás:

    A püspökkenyér formát fóliával kibéleljük. Elkezdjük rétegezni a krémet és a csokoládélapokat (ha a csokoládé nehezen válik le a sütőpapírról, pár percre fagyasztóba tesszük). Az utolsó krémrétegbe belenyomkodjuk a tésztát.

    3-4 órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk a formából. Csokoládéforgáccsal és meggyel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá