Hozzávalók:
Tészta:
Csokoládélapok és csokoládéforgács:
Krém:
Elkészítése:
Gőz fölött felolvasztjuk a vajat és a csokoládét.
A cukrot és a tojásokat habverővel habosra keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport rászitáljuk a tojáshabra és összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és az egészet egynemű masszává keverjük.
Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formában, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. A formából kivéve kihűtjük.
100 g étcsokoládét gőz fölött felolvasztunk, majd egyik felét egy tepsi hátuljára vagy fémtálcára, másik felét sütőpapírra öntjük.
Kenőkéssel vagy spatulával vékonyan elkenjük (0,5-1 mm) a csokoládét, majd megvárjuk míg megszilárdul.
A sütőpapíron lévő csokoládéba, mielőtt megszilárdulna, 4-5 cm-enkét késsel csíkokat húzunk. A tepsi hátulján egy kés lapjával toljuk felfelé a csokoládét, így felpöndörödik.
A krémhez a zselatint 50 ml hideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk.
A meggyet a joghurttal és a cukorral összeturmixoljuk. A tejszínt felverjük, majd hozzákeverjük a joghurtos meggyet és az olvasztott zselatint.
A püspökkenyér formát fóliával kibéleljük. Elkezdjük rétegezni a krémet és a csokoládélapokat (ha a csokoládé nehezen válik le a sütőpapírról, pár percre fagyasztóba tesszük). Az utolsó krémrétegbe belenyomkodjuk a tésztát.
3-4 órára hűtőbe tesszük, majd kiborítjuk a formából. Csokoládéforgáccsal és meggyel díszítjük.