Csokoládés-málnás sajttorta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a kekszes alaphoz:
- 18 dkg Győri Édes keksz
- 10 dkg vaj
Töltelék hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg málnadzsem
- 3 ek étkezési keményítő
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- csipet só
- 2 dl habtejszín
Csokoládés ganache bevonó hozzávalói:
- 12,5 dkg csokoládé (60 %-os)
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítése:
A kekszet daráljuk le, vagy kézzel morzsoljuk össze, hogy morzsalékos legyen.
A vajat hevítsük fel, majd öntsük a kekszhez, és keverjük alaposan össze.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a vajas-kekszes keveréket, majd tenyérrel egyenletesen lapogassuk el.
Ezután tegyük be az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-12 percig. A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni.
Amikor már langyosra hűlt, a tortaformát csomagoljuk be legalább háromszoros alufóliába, hogy sütéshez használt víz nehogy beszivárogjon.
A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a vaníliás cukorral, és egy csipet sóval. Ezután állandó keverés mellett először adjuk hozzá a málnadzsemet, majd egyesével az egész tojásokat is. (minden tojással külön-külön keverjük alaposan össze)
Végül szintén állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a tejszínt, majd kanalazzuk hozzá az étkezési keményítőt is. (egy híg masszát fogunk kapni)
Az elősütött kekszes alapra öntsük rá a tölteléket, majd helyezzük bele a fóliába előzőleg becsomagolt tortaformát egy nagyobb tepsibe.
Ezután öntsük fel a forma 3/4 részéig forró vízzel, mielőtt a sütőbe tennénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten a gőzfürdőben süssük a tortát 50-55 percig. (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem)
Amikor a torta teteje már kezd szép színt kapni, takarjuk le alufóliával, és úgy süssük tovább, nehogy a túlbarnuljon.
A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt, majd nyissuk ki az ajtaját résnyire, és így hagyjuk kihűlni a tortát. (amikor kikapcsoljuk a sütőt, a torta még eléggé remegős, de mire kihűl, teljesen megdermed)
A kisült, és kihűlt tortát tegyük be a hűtőbe pár órára, (v. egész éjszakára) hogy a formában teljesen megdermedjen.
A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd öntsük hozzá a tejszínt.
Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, olvasszuk fel hogy szép sima, krémes legyen. (figyeljünk rá hogy a tál ne érjen bele a gőzölgő vízbe)
Amikor a csokoládé és a tejszín már szépen összeolvadt, vegyük le a gőzfürdőről, és kevergetve hűtsük 1-2 percig.
Vegyük ki a tortát a hűtőből, és helyezzük rá egy tortatálra, majd csorgassuk rá a csokoládékrémet. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, kb. 30 percre hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »