Csokoládés álomtorta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez:
- fél kg túró
- 1 evőkanál citromlé
- kb 15 dkg cukor (ízlés szerint)
- 2 dl tejszín (nem kell kemény habbá verni)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3,5 dl tej
A tetejére:
- 1 csomag cukormassza
Elkészítése:
Elkészítjük a piskótát. A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet, kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a sóval.
A tojássárgás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, úgy, hogy ne törjük össze.
Egy kiavajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácson kihűtjük.
A túrót, a citrom levét, a cukrot (kb 5 dkg) és a tejszínt kikeverjük. Elkészítjük a pudingot, de csak 3,5 dl tejjel, hogy sűrűbb legyen.
A kész piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a túrókrémmel, erre rákenjük a kihűlt pudingot, majd a piskóta tetejét ráborítjuk.
A cukormasszát kinyújtjuk vékonyra és ráborítjuk a tortára. Ízlés szernt dekorálható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »