Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés álomtorta recept

Csokoládés álomtorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 6 púpozott evőkanál finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só
    • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    A töltelékhez:

    • fél kg túró
    • 1 evőkanál citromlé
    • kb 15 dkg cukor (ízlés szerint)
    • 2 dl tejszín (nem kell kemény habbá verni)
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3,5 dl tej

    A tetejére:

    • 1 csomag cukormassza

    Elkészítése:

    Elkészítjük a piskótát. A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet, kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a sóval.

    A tojássárgás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, úgy, hogy ne törjük össze.

    Egy kiavajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácson kihűtjük.

    A túrót, a citrom levét, a cukrot (kb 5 dkg) és a tejszínt kikeverjük. Elkészítjük a pudingot, de csak 3,5 dl tejjel, hogy sűrűbb legyen.

    A kész piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a túrókrémmel, erre rákenjük a kihűlt pudingot, majd a piskóta tetejét ráborítjuk.

    A cukormasszát kinyújtjuk vékonyra és ráborítjuk a tortára. Ízlés szernt dekorálható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá