Csokoládés álomtorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez:

  • fél kg túró
  • 1 evőkanál citromlé
  • kb 15 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 2 dl tejszín (nem kell kemény habbá verni)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl tej

A tetejére:

  • 1 csomag cukormassza

Elkészítése:

Elkészítjük a piskótát. A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet, kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a sóval.

A tojássárgás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, úgy, hogy ne törjük össze.

Egy kiavajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácson kihűtjük.

A túrót, a citrom levét, a cukrot (kb 5 dkg) és a tejszínt kikeverjük. Elkészítjük a pudingot, de csak 3,5 dl tejjel, hogy sűrűbb legyen.

A kész piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a túrókrémmel, erre rákenjük a kihűlt pudingot, majd a piskóta tetejét ráborítjuk.

A cukormasszát kinyújtjuk vékonyra és ráborítjuk a tortára. Ízlés szernt dekorálható.