Hozzávalók:
A piskótához:
A töltelékhez:
A tetejére:
Elkészítése:
Elkészítjük a piskótát. A tojássárgákat, a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet, kakaóport és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a sóval.
A tojássárgás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, úgy, hogy ne törjük össze.
Egy kiavajazott, lisztezett 24 cm-es tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, majd rácson kihűtjük.
A túrót, a citrom levét, a cukrot (kb 5 dkg) és a tejszínt kikeverjük. Elkészítjük a pudingot, de csak 3,5 dl tejjel, hogy sűrűbb legyen.
A kész piskótát kettévágjuk, majd megkenjük a túrókrémmel, erre rákenjük a kihűlt pudingot, majd a piskóta tetejét ráborítjuk.
A cukormasszát kinyújtjuk vékonyra és ráborítjuk a tortára. Ízlés szernt dekorálható.