Csokoládé torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál finomliszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 nagyobb csipet szódabikarbóna
- 2 evőkanál víz
- 3 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 10 dkg étcsokoládé (apróra vágva)
- 7,5 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskóta hozzávalóit sorban felverjük: a tojásfehérjét kemény habbá a cukorral, utána hozzádjuk a tojássárgáját, finomlisztet, szódabikarbónát, kakaóport és végül a vizet.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
A masszát belesimítjuk a formába, elegyengetjük, majd kb 35-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A megsült lapot kihűtjük.
Míg sül a piskótánk elkészítjük a krémet.
A lisztet a tejjel egy edényben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a csokoládét és belekeverjük a kakaóport is, majd sűrűre főzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük.
A langyos krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot (én közben meg szoktam kóstolni a krémet, hogy elég édes-e).
A kész piskótát 2 lapba vágjuk, majd a rém felével betöltjük. A maradékkal bevonjuk a külsejét, kevest hagyva a díszítéshez.
A maradékot habszákba töltjük és egy körben apró pöttyöket nyomunk a felső lapra, melyeket egy evőkanál végével széthúzunk és így folytatjuk tovább a díszítést.
Tálalás előtt 2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









