Csokoládé torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál finomliszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 nagyobb csipet szódabikarbóna
- 2 evőkanál víz
- 3 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 10 dkg étcsokoládé (apróra vágva)
- 7,5 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskóta hozzávalóit sorban felverjük: a tojásfehérjét kemény habbá a cukorral, utána hozzádjuk a tojássárgáját, finomlisztet, szódabikarbónát, kakaóport és végül a vizet.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
A masszát belesimítjuk a formába, elegyengetjük, majd kb 35-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A megsült lapot kihűtjük.
Míg sül a piskótánk elkészítjük a krémet.
A lisztet a tejjel egy edényben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a csokoládét és belekeverjük a kakaóport is, majd sűrűre főzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük.
A langyos krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot (én közben meg szoktam kóstolni a krémet, hogy elég édes-e).
A kész piskótát 2 lapba vágjuk, majd a rém felével betöltjük. A maradékkal bevonjuk a külsejét, kevest hagyva a díszítéshez.
A maradékot habszákba töltjük és egy körben apró pöttyöket nyomunk a felső lapra, melyeket egy evőkanál végével széthúzunk és így folytatjuk tovább a díszítést.
Tálalás előtt 2 órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »