Csokoládé torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál finomliszt
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 nagyobb csipet szódabikarbóna
- 2 evőkanál víz
- 3 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 10 dkg étcsokoládé (apróra vágva)
- 7,5 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A piskóta hozzávalóit sorban felverjük: a tojásfehérjét kemény habbá a cukorral, utána hozzádjuk a tojássárgáját, finomlisztet, szódabikarbónát, kakaóport és végül a vizet.
Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk.
A masszát belesimítjuk a formába, elegyengetjük, majd kb 35-40 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!). A megsült lapot kihűtjük.
Míg sül a piskótánk elkészítjük a krémet.
A lisztet a tejjel egy edényben csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a csokoládét és belekeverjük a kakaóport is, majd sűrűre főzzük. Többször átkeverve langyosra hűtjük.
A langyos krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot (én közben meg szoktam kóstolni a krémet, hogy elég édes-e).
A kész piskótát 2 lapba vágjuk, majd a rém felével betöltjük. A maradékkal bevonjuk a külsejét, kevest hagyva a díszítéshez.
A maradékot habszákba töltjük és egy körben apró pöttyöket nyomunk a felső lapra, melyeket egy evőkanál végével széthúzunk és így folytatjuk tovább a díszítést.
Tálalás előtt 2 órára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »