Tripla csokis mousse torta-sütés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Egy 20 cm-es forma alapjához:
- 20 dkg Oreo keksz
- 10 dkg vaj
Rétegekhez:
- 150 gr étcsoki
- 150 gr tejcsoki
- 150 gr fehércsoki
- 3*120 gr 35%-os tejszín
- 3*160 gr 35%-os tejszín
- 3*4 gr zselatin
Tetejére:
- csokiforgács, oreo
Elkészítése:
A tortakarikát egy tálcára (amin tálalni fogjuk) helyezzük.
Az alaphoz az oreokat egy késes aprítóban összedaráljuk, majd az olvasztott vajat alaposan elkeverjük benne és a tortakarika vagy kacsos forma aljába tömörítjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
Egy kis pohárba mérjünk ki egy evőkanálnyi és egy teáskanálnyi vizet, majd tegyük bele a 4 gr zselatint (ez egy teáskanálnyi adag).
Keverjük el, majd tegyük félre.
Az étcsokit a 120 gr tejszínnel vízgőz fölött felolvasztjuk.
A zselatint mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk, majd belekeverjük a csokiba.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha átkeverjük.
A 160 gr tejszínt habbá verjük, majd egy spatula segítségével hozzzáforgatjuk a coskihoz.
Az így elkészült masszát a keksz alapra öntjük, elegyengetjük a tetejét ha szükséges és visszatesszük a hűtőbe.
Amint megkötött jöhet a következő réteg, a tejcsoki.
Ugyanúgy járunk el, mint az étcoskival. Zselatin beáztat, tejcsoki 120 gr tejszínnel megolvaszt, bele az olvadt zselatin, kihűl, majd a habbá vert 160 gr tejszínnel összeforgat. Mehet az étcsokis rétegre.
Végül a fehércsokival is megismételjük mindezt, ez lesz a tortjánkl legfelső rétege.
A tetejét igyekezzünk minél szebben elsimítani, majd hagyjuk hűtőben egy éjszakán át.
Másnap vagy egy éles késsel körbevágjuk a karikát, vagy hajszárítóval kissé körbefújjuk és leemeljük a karikát a tortáról.
Tetejére csokiforgácsot és kekszet teszünk, majd tálalhatjuk. :)
Mint minden torta ez is szobahőmérsékletűen fogyasztva a legfinomabb!
Tipp:
Nem, nem kell cukor a tortába! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »