Tripla csokis mousse torta-sütés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Egy 20 cm-es forma alapjához:
- 20 dkg Oreo keksz
- 10 dkg vaj
Rétegekhez:
- 150 gr étcsoki
- 150 gr tejcsoki
- 150 gr fehércsoki
- 3*120 gr 35%-os tejszín
- 3*160 gr 35%-os tejszín
- 3*4 gr zselatin
Tetejére:
- csokiforgács, oreo
Elkészítése:
A tortakarikát egy tálcára (amin tálalni fogjuk) helyezzük.
Az alaphoz az oreokat egy késes aprítóban összedaráljuk, majd az olvasztott vajat alaposan elkeverjük benne és a tortakarika vagy kacsos forma aljába tömörítjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
Egy kis pohárba mérjünk ki egy evőkanálnyi és egy teáskanálnyi vizet, majd tegyük bele a 4 gr zselatint (ez egy teáskanálnyi adag).
Keverjük el, majd tegyük félre.
Az étcsokit a 120 gr tejszínnel vízgőz fölött felolvasztjuk.
A zselatint mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk, majd belekeverjük a csokiba.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha átkeverjük.
A 160 gr tejszínt habbá verjük, majd egy spatula segítségével hozzzáforgatjuk a coskihoz.
Az így elkészült masszát a keksz alapra öntjük, elegyengetjük a tetejét ha szükséges és visszatesszük a hűtőbe.
Amint megkötött jöhet a következő réteg, a tejcsoki.
Ugyanúgy járunk el, mint az étcoskival. Zselatin beáztat, tejcsoki 120 gr tejszínnel megolvaszt, bele az olvadt zselatin, kihűl, majd a habbá vert 160 gr tejszínnel összeforgat. Mehet az étcsokis rétegre.
Végül a fehércsokival is megismételjük mindezt, ez lesz a tortjánkl legfelső rétege.
A tetejét igyekezzünk minél szebben elsimítani, majd hagyjuk hűtőben egy éjszakán át.
Másnap vagy egy éles késsel körbevágjuk a karikát, vagy hajszárítóval kissé körbefújjuk és leemeljük a karikát a tortáról.
Tetejére csokiforgácsot és kekszet teszünk, majd tálalhatjuk. :)
Mint minden torta ez is szobahőmérsékletűen fogyasztva a legfinomabb!
Tipp:
Nem, nem kell cukor a tortába! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »