Tripla csokis mousse torta-sütés nélkül recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Egy 20 cm-es forma alapjához:
- 20 dkg Oreo keksz
- 10 dkg vaj
Rétegekhez:
- 150 gr étcsoki
- 150 gr tejcsoki
- 150 gr fehércsoki
- 3*120 gr 35%-os tejszín
- 3*160 gr 35%-os tejszín
- 3*4 gr zselatin
Tetejére:
- csokiforgács, oreo
Elkészítése:
A tortakarikát egy tálcára (amin tálalni fogjuk) helyezzük.
Az alaphoz az oreokat egy késes aprítóban összedaráljuk, majd az olvasztott vajat alaposan elkeverjük benne és a tortakarika vagy kacsos forma aljába tömörítjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
Egy kis pohárba mérjünk ki egy evőkanálnyi és egy teáskanálnyi vizet, majd tegyük bele a 4 gr zselatint (ez egy teáskanálnyi adag).
Keverjük el, majd tegyük félre.
Az étcsokit a 120 gr tejszínnel vízgőz fölött felolvasztjuk.
A zselatint mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk, majd belekeverjük a csokiba.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha átkeverjük.
A 160 gr tejszínt habbá verjük, majd egy spatula segítségével hozzzáforgatjuk a coskihoz.
Az így elkészült masszát a keksz alapra öntjük, elegyengetjük a tetejét ha szükséges és visszatesszük a hűtőbe.
Amint megkötött jöhet a következő réteg, a tejcsoki.
Ugyanúgy járunk el, mint az étcoskival. Zselatin beáztat, tejcsoki 120 gr tejszínnel megolvaszt, bele az olvadt zselatin, kihűl, majd a habbá vert 160 gr tejszínnel összeforgat. Mehet az étcsokis rétegre.
Végül a fehércsokival is megismételjük mindezt, ez lesz a tortjánkl legfelső rétege.
A tetejét igyekezzünk minél szebben elsimítani, majd hagyjuk hűtőben egy éjszakán át.
Másnap vagy egy éles késsel körbevágjuk a karikát, vagy hajszárítóval kissé körbefújjuk és leemeljük a karikát a tortáról.
Tetejére csokiforgácsot és kekszet teszünk, majd tálalhatjuk. :)
Mint minden torta ez is szobahőmérsékletűen fogyasztva a legfinomabb!
Tipp:
Nem, nem kell cukor a tortába! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »