Csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Piskóta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál eritrit vagy cukor
- 6 evőkanál (zabpehely) liszt
- 1 kiskanál sütőpor
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag csokis pudingpor
- 5-6 evökanál eritrit vagy cukor
- 5 dkg margarin
- 10 dkg étcsokoládé
Diszítés:
- 2 dl habtejszín
- színes cukorka
- ostyalap
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét az eritrittel/cukorral kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütöporral. A tojássárgát pici vízzel kikeverjük, beletesszük a habot és elkezdjük összedolgozni. Közben beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
A masszát 4 részre osztjuk és szilikonlapon vagy sütőpapíron 4 db 20 cm átmérőjű lapot sütünk kb 18-20 perc alatt.
A krémhez a tejet a pudingporral, eritrittel kikeverjük és felfőzzük. Még melegen elkeverjük benne a csokit, majd amikor langyosra hűlt, kihabosítjuk a margarinnal.
A kihűlt krémmel betöltjük a lapokat úgy, hogy az oldalára és a tetejére is jusson. Tetszés szerint díszítjük a felvert tejszínhabbal, ostyalappal és cukorkákkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »