Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokilapos málnamousse torta recept

Csokilapos málnamousse torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 2 dkg vaj
    • 2 dkg étcsoki
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg cukor
    • 2,5 dkg kakaópor
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 4 dkg liszt

    Kenéshez:

    • málnalekvár

    Málsnamousse:

    • 12,5 dkg natúr joghurt
    • 10 dkg porcukor
    • 15 dkg málna (lehet fagyasztott is)
    • 1,5 dkg zselatin
    • 3 dl habtejszín

    Csokilapokhoz:

    • 10 dkg étcsoki
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A csokival kezdünk. A csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd egy sütőpapíron vékonyan elterítjük. Felhasználásig félretesszük.

    A tortaformát sütőpapírral béleljük vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 160 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.

    A csokit és a vajat összeolvasztjuk gőz fölött. A tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a csokis-vajas keveréket is. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.

    A tésztát a formába öntjük és kb 20-22 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.

    A krémhez a zselatint felöntjük kevés vízzel és hagyjuk, hogy jól megduzzadjon.

    A joghurthoz hozzáadjuk a málnát és a porcukrot, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a málnás krémből keverünk hozzá keveset és az egészet visszaöntjük a krémhez és gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. Hozzáöntjük a tejszínt és az egészet együtt keményre felverjük.

    A lapot kettévágjuk. Az egyik felét visszatesszük a formába vagy állítható tortakarikát teszünk köré. Megkenjük alaposan málnalekvárral, majd rátesszük a másik lapot is. A krémet három részre osztjuk és az egyik felét elsimítjuk a kakaós lapon.

    A csokit nagyobb darabokra tördeljük. Kitesszük vele a krémet, majd rásimítjuk a következő adag krémet, erre ismét csokilapot teszünk, végül befedjük a maradék krémmel és elsimítjuk.

    Míg megköt, addig hűtőben tároljuk. Ízlés szerint díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá