Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
Kenéshez:
Málsnamousse:
Csokilapokhoz:
Elkészítése:
A csokival kezdünk. A csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd egy sütőpapíron vékonyan elterítjük. Felhasználásig félretesszük.
A tortaformát sütőpapírral béleljük vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 160 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.
A csokit és a vajat összeolvasztjuk gőz fölött. A tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a csokis-vajas keveréket is. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát a formába öntjük és kb 20-22 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.
A krémhez a zselatint felöntjük kevés vízzel és hagyjuk, hogy jól megduzzadjon.
A joghurthoz hozzáadjuk a málnát és a porcukrot, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a málnás krémből keverünk hozzá keveset és az egészet visszaöntjük a krémhez és gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. Hozzáöntjük a tejszínt és az egészet együtt keményre felverjük.
A lapot kettévágjuk. Az egyik felét visszatesszük a formába vagy állítható tortakarikát teszünk köré. Megkenjük alaposan málnalekvárral, majd rátesszük a másik lapot is. A krémet három részre osztjuk és az egyik felét elsimítjuk a kakaós lapon.
A csokit nagyobb darabokra tördeljük. Kitesszük vele a krémet, majd rásimítjuk a következő adag krémet, erre ismét csokilapot teszünk, végül befedjük a maradék krémmel és elsimítjuk.
Míg megköt, addig hűtőben tároljuk. Ízlés szerint díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.