Csokilapos málnamousse torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 2 dkg vaj
  • 2 dkg étcsoki
  • 3 tojás
  • 6 dkg cukor
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 4 dkg liszt

Kenéshez:

  • málnalekvár

Málsnamousse:

  • 12,5 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg málna (lehet fagyasztott is)
  • 1,5 dkg zselatin
  • 3 dl habtejszín

Csokilapokhoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A csokival kezdünk. A csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd egy sütőpapíron vékonyan elterítjük. Felhasználásig félretesszük.

A tortaformát sütőpapírral béleljük vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 160 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük.

A csokit és a vajat összeolvasztjuk gőz fölött. A tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt alaposan kihabosítjuk, majd beledolgozzuk a csokis-vajas keveréket is. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport, majd óvatosan beleforgatjuk.

A tésztát a formába öntjük és kb 20-22 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.

A krémhez a zselatint felöntjük kevés vízzel és hagyjuk, hogy jól megduzzadjon.

A joghurthoz hozzáadjuk a málnát és a porcukrot, majd botmixerrel pürésítjük. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a málnás krémből keverünk hozzá keveset és az egészet visszaöntjük a krémhez és gyors mozdulatokkal alaposan összedolgozzuk. Hozzáöntjük a tejszínt és az egészet együtt keményre felverjük.

A lapot kettévágjuk. Az egyik felét visszatesszük a formába vagy állítható tortakarikát teszünk köré. Megkenjük alaposan málnalekvárral, majd rátesszük a másik lapot is. A krémet három részre osztjuk és az egyik felét elsimítjuk a kakaós lapon.

A csokit nagyobb darabokra tördeljük. Kitesszük vele a krémet, majd rásimítjuk a következő adag krémet, erre ismét csokilapot teszünk, végül befedjük a maradék krémmel és elsimítjuk.

Míg megköt, addig hűtőben tároljuk. Ízlés szerint díszítjük, majd szeletekre vágva tálaljuk.