Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csoki-gesztenyemousse torta recept

Csoki-gesztenyemousse torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
220 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
    Gyúrt tészta:

    • 15 dkg finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg vaj vagy margarin
    • 1 tk vaníliaaroma
    • 5 dkg porcukor

    Piskóta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 kissé púpos ek porcukor
    • 6 kissé púpos ek finomliszt
    • 1 kk sütőpor
    • 1 csapott ek kakaópor

    Krémekhez:

    • 6 dl habtejszín
    • 2 cs habfixáló
    • 40 dkg mascarpone
    • 20 dkg étcsoki
    • 20 dkg tejcsoki
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • rumaroma
    • 10 dkg rumosmeggy vagy meggy rumaromába áztatva, majd lecsepegtetve

    Elkészítése:

    Gyúrt tészta:

    A sütőt melegítsük elő 175 fokra.

    A liszthez adjuk a porcukrot, sütőport, vajat/margarint, tojást és az armát, majd összegyúrjuk az egészet. Ha nagyon ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet.

    A forma aljára terítsünk sütőpapírt, majd kézzel egyenletesen nyomkodjuk bele a tésztát. Villával szurkáljuk meg pár helyen, majd kb 25 perc alatt süssük készre és utána hűtsük ki teljesen.

    Piskóta:

    A sütőt 175 fokra melegítsük elő.

    Készítsünk elő két habzsákot egyforma nagyságú fejjel. A végét hajtsuk vissza és állítsuk egy-egy magas pohárba.

    Készítsünk elő egy nagy gáztepsit vagy egy közepes és egy kisebb tepsit és a 28 cm-es tortaformát, majd tegyünk bele sütőpapírt.

    A tésztához az egész tojásokat egy csipet sóval kezdjük el felverni, majd adjuk hozzá a cukrot és verjük kemény habbá (amíg a térfogata meg nem nő és ki nem fehéredik). Ekkor adjuk hozzá a sütőprral elkevert lisztet és alacsony fokozaton keverjük a masszát csomómentesre.

    Osszuk a kész masszát két részre és az egyik felébe keverjük bele a kakaóport, majd óvatosan keverjük el, a habot nem összetörve.

    A két masszát kanalazzuk a két habzsákba. Az egyik színűvel a tepsibe átlósan, egymástól távolabb csíkokat húzunk, majd a másik színűvel kitöltjük a hézagokat. 10 perc alatt süssük készre.

    A tortaformába az egyik színű masszával rajzoljunk csigavonalat, majd a másik színűvel töltsük ki és süssük ezt a lapot is 10 percig.

    A két lapot hűtsük ki, majd húzzuk le róla a papírt.

    Krémek:

    A tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, majd csomómentesen keverjük el benne a mascarponét.

    A gesztenyét törjük össze ízlés szerinti rummal, majd a habos-mascarponés krém 1/3-át adjuk hozzá és keverjük jól el.

    Az étcsokit olvasszuk fel, amjd adjuk hozzá a hab 1/3-át és ezt is keverjük jól el.

    A tejcsokit is olvasszuk fel, majd keverjük össze a hab maradékával.

    Összeállítás:

    A gyúrt lapot hagyjuk benne a formában, ha nem kapcsos, akkor tegyük egy tálcára és tegyük rá vissza a tortakarikát. A piskótát vágjuk csíkokra (nem baj, ha kissé magasabb lesz), majd tegyük ki körben a karika falát vele. Ha marad piskóta, azt együk meg.

    A linzerlapra kenjük rá az étcsokis krémet egyenletesen, majd simítsuk rá a gesztenyés krémet és nyomkodjuk enyhén bele a lecsepegtetett meggyet, ennek a tetejére simítsuk rá a tejcsokis krémet.

    A felesleget, ha van, vágjuk le egy éles késsel, majd tegyük rá a kerek lapot.

    Pár órára vagy egy éjszakára tegyük hűvös helyre vagy hűtőbe.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá