Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cream tart recept

Cream tart
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Linzer:

    • 200 g diawellness 50 %-ban szénhidrátcsökkentett liszt (vagy sima finomliszt)
    • 100 g hideg vaj
    • 20 g paleo négyszeres erősségű, porrá őrölt édesítő
    • 1 tojás
    • csipet só
    • vaníliaaroma ízlés szerint

    Krém:

    • 30 g nyírfacukros vaníliás pudingpor
    • 125 ml tej
    • 1 nyírfacukros vaníliás cukor
    • 250 g krémes túró
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 20 g négyszeres erősségű édesítő

    Elkészítése:

    A linzerhez a tojáson kívűl mindent egy késes konyhai robotgépben 10 másodperc alatt összedolgoztattam, majd vékony sugárban hozzáöntöttem a tojást. A gép 15 másodperc alatt készre dolgozta. Én már csak így készítem a hasonló tésztákat, de természetesen kézzel is összegyúrható.

    Fóliába csomagoltam és 1 órát hűtőben pihentettem.

    2 részre osztottam és 4 mm vastagságúra nyújtottam. Ebből a mennyiségből a kimaradt tésztából lett 5 kisebb linzerkarika. A szív alakú sablont a netről nyomtattam ki, ez alapján vágtam körbe a 2 lapot.

    Sütőpapíros tepsiben, 180 fokon, 35 perc alatt megsütöttem a lapokat.

    A krémhez először a pudingot felfőztem a tejben.

    A pudingot hűtés után krémesre kevertem a túróval. A tejszínben elkevertem az édesítőt, kemény habot vertem belőle, majd összekevertem a két krémet. Simacsöves nyomózsákból diszítettem.

    A díszítéshez használtam: epret, málnát, áfonyát, minigerberát, cukormentes fehárcsokiból készült bon-bon szívecskét (plusz pici piros ételfestéket)

    .

    Tipp:

    A linzertészta nem a legideálisabb tészta ehhez a tortához, mert a krém hűtést igényel, a tészta viszont kemény lesz a hidegtől. Az ideális a lajcsi szelet mézes tésztája, de sajnos a mézet nem tudom helyettesíteni cukormentes kivitelezésben. Picit nehéz volt szeletelni,de 5 perc alatt elfogyott és mindenkinek ízlett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek