Cream tart

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Linzer:

  • 200 g diawellness 50 %-ban szénhidrátcsökkentett liszt (vagy sima finomliszt)
  • 100 g hideg vaj
  • 20 g paleo négyszeres erősségű, porrá őrölt édesítő
  • 1 tojás
  • csipet só
  • vaníliaaroma ízlés szerint

Krém:

  • 30 g nyírfacukros vaníliás pudingpor
  • 125 ml tej
  • 1 nyírfacukros vaníliás cukor
  • 250 g krémes túró
  • 2 dl habtejszín
  • 20 g négyszeres erősségű édesítő

Elkészítése:

A linzerhez a tojáson kívűl mindent egy késes konyhai robotgépben 10 másodperc alatt összedolgoztattam, majd vékony sugárban hozzáöntöttem a tojást. A gép 15 másodperc alatt készre dolgozta. Én már csak így készítem a hasonló tésztákat, de természetesen kézzel is összegyúrható.

Fóliába csomagoltam és 1 órát hűtőben pihentettem.

2 részre osztottam és 4 mm vastagságúra nyújtottam. Ebből a mennyiségből a kimaradt tésztából lett 5 kisebb linzerkarika. A szív alakú sablont a netről nyomtattam ki, ez alapján vágtam körbe a 2 lapot.

Sütőpapíros tepsiben, 180 fokon, 35 perc alatt megsütöttem a lapokat.

A krémhez először a pudingot felfőztem a tejben.

A pudingot hűtés után krémesre kevertem a túróval. A tejszínben elkevertem az édesítőt, kemény habot vertem belőle, majd összekevertem a két krémet. Simacsöves nyomózsákból diszítettem.

A díszítéshez használtam: epret, málnát, áfonyát, minigerberát, cukormentes fehárcsokiból készült bon-bon szívecskét (plusz pici piros ételfestéket)

.

Tipp:

A linzertészta nem a legideálisabb tészta ehhez a tortához, mert a krém hűtést igényel, a tészta viszont kemény lesz a hidegtől. Az ideális a lajcsi szelet mézes tésztája, de sajnos a mézet nem tudom helyettesíteni cukormentes kivitelezésben. Picit nehéz volt szeletelni,de 5 perc alatt elfogyott és mindenkinek ízlett.