Citromos, fehér csokis mousse torta recept
Hozzávalók:
Mákos piskótához:
- 120 g cukor
- 100 g vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g darált mák
- 70 ml tej
- 70 g liszt
- 9 g szódabikarbóna
Fehér csoki moussehoz:
- 200 g fehér csokoládé
- 300 ml habtejszín
- 250 g mascarpone
- 2 citrom leve és reszelt héja + 2 evőkanál cukor
- 10 g zselatin
Citromkrémhez:
Elkészítése:
A piskótához a cukrot a vajjal habosítjuk, hozzáadjuk a tojásokat, robotgéppel eldolgozzuk. Beleszitáljuk a liszett, a darált mákot, szódabikarbónát, majd hozzáadjuk a tejet és simára keverjük.
A 26 cm-es tortakarikánkat alul kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.
Eközben elkészítjük a krémet.
A fehér csokoládét felolvasztjuk, szobahőmérsékletűre hűtjük. A hideg tejszínt robotgéppel felverjük. A csokoládéhoz 4 részletben hozzákeverjük a felvert habtejszínt. A citromok levét és héját a cukorral egy lábasban lassú tűzön addig melegítjük, amíg a cukor el nem olvad, hozzáadjuk a zselatint és simára dolgozzuk.
A csokoládés, tejszínes habhoz hozzáöntjük a szobahőmérsékletűre hűtött citromos zselatinunkat, a mascarponét és elkeverjük az egészet simára.
A citromkrémhez a citromok levét, héját és 50 g cukrot összeforralunk. A maradék cukrot a tojásokkal kihabosítjuk. Folytonos kevergetés mellett, lassú sugárban hozzáöntjük a citromos keverékhez a felvert tojásosat és kézi habverővel addig keverjük amíg nem forr.
A zselatint hozzáadjuk a krémhez és csomómentesre keverjük. A hideg vajat 2-3 részletben hozzáadagoljuk, egyneműre keverjük és félretesszük.
A kihűlt mákos alapra öntjük a fehér csokoládés krémet, egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd 15 percre betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen. Ezután jöhet rá a citromos krém is. Hűtőbe tesszük 2-3 órára. Tálalás előtt késsel vágjuk körbe a tortakarika mentén.
Én fehércsokival, pirított mandulával, citromkarikával és aszalt vörösáfonyával díszítettem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fontos változás jön a drogériákban – ezt minden háziasszonynak tudnia kell
Májustól újabb hatósági szabályozás lép életbe, amely ezúttal nem az élelmi
Tovább olvasom »
8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »
Rakott, tejszínes, paradicsomos – 8 isteni tésztás fogás amit imádni fogsz
A tésztaételek igazi örök kedvencek: gyorsan elkészíthetők, laktatóak, és s
Tovább olvasom »