Céklás sztracsatellatorta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg puha vaj
- 18 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor ( 12 g )
- csipet só
- 3 ek reszelt cékla
Krém:
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 kk vanílikivonat
- 2 dl habtejszín
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A sütőt 180 fokrara előmelegítjük. Egy kb 18-20 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral és a vajjal fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a céklát és a sütőporral átszitált lisztet.
– A fehérjét a sóval habbá verjük és összedolgozzuk a céklás résszel. A masszát a formába simítjuk, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük (tűpróbát végezzünk!).
Ha a tészta megsült rácsra borítva kihűtjük, majd lapjában ketté vágjuk.
A pudingot a cukros, vaníliás tejben megfőzzük. A csokoládét lereszeljük és 1 evőkanállal félreteszünk belőle. A tejszínt habbá verjük, majd pár kanál habot a kihűlt pudinggal jól kikeverünk, a többi habot és a reszelt csokoládét óvatosan összeforgatjuk a pudingos résszel.
A krém felével megtöltjük a piskótát, a maradék felét a torta tetejére simítjuk, a többit csillagcsöves habzsákba töltjük és rózsákat nyomunk a tetejére.
A félretett csokoládéreszeléket a tetejére szórjuk és 2-3 óra hűtés után szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »