Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cappuccinos mascarpone torta recept

Cappuccinos mascarpone torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Az alaphoz:

    • 25 dkg keksz darabokra törve
    • 8 dkg vaj
    • 3-4 ek fekete kávé (lefőzött)

    A krémhez:

    • 4 dl habtejszín
    • 2 ek cappuccinopor
    • 30 dkg mascarpone
    • 3 ek porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 cs habfixáló

    Elkészítése:
    Egy 23 cm-es formát előkészítünk.

    Az alaphoz a kekszet apróra tördeljük (nálam vegyesen volt kakaós győri keksz és sima háztartási keksz).

    A kekszet a vajjal és annyi fekete kávával kikeverjük, hogy a forma aljára könnyedén bele tudjuk nyomkodni.

    Tehát a forma alját kibéleljük a kekszes alappal. Fagyasztóba vagy hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

    A mascarponét a cukrokkal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cappuccinoport is.

    A tejszínt kemény habbá verjük és apránként adagoljuk a krémhez. Jól kihabosítjuk, majd a habfixálókat beleszórjuk és jól elkeverjük.

    A torta oldalát feltesszük és a krémet beletöltjük. Jól megrázzuk és elsimítjuk.

    4-5 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá