Cappuccinos mascarpone torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Az alaphoz:

  • 25 dkg keksz darabokra törve
  • 8 dkg vaj
  • 3-4 ek fekete kávé (lefőzött)

A krémhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek cappuccinopor
  • 30 dkg mascarpone
  • 3 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 cs habfixáló

Elkészítése:
Egy 23 cm-es formát előkészítünk.

Az alaphoz a kekszet apróra tördeljük (nálam vegyesen volt kakaós győri keksz és sima háztartási keksz).

A kekszet a vajjal és annyi fekete kávával kikeverjük, hogy a forma aljára könnyedén bele tudjuk nyomkodni.

Tehát a forma alját kibéleljük a kekszes alappal. Fagyasztóba vagy hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön.

A mascarponét a cukrokkal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cappuccinoport is.

A tejszínt kemény habbá verjük és apránként adagoljuk a krémhez. Jól kihabosítjuk, majd a habfixálókat beleszórjuk és jól elkeverjük.

A torta oldalát feltesszük és a krémet beletöltjük. Jól megrázzuk és elsimítjuk.

4-5 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthetjük.