Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Attila torta recept

Attila torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Kakaós lapokhoz:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg porcukor
    • 12 dkg liszt
    • 4 dkg kakaópor
    • 2 ek olaj
    • 4 ek víz
    • 8 g sütőpor

    Sárga laphoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg liszt
    • 4 g sütőpor

    Krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg kristálycukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 25 dkg csokoládé
    • 20 vaj
    • 20 dkg margarin
    • 4 dkg kakaópor
    • 3 dl meggydzsem

    Elkészítése:

    A kakaós lap hozzávalóiból két lapot sütünk egy 26 cm-es formában. A sárga lap hozzávalóiból is kikeverjük a piskótatésztát, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütjük meg.

    A krémhez a tojásokat a cukorral alaposan elkeverjük, majd egy lábasban vizet teszünk fel forrni és a tojásos masszát a gőz felett kb 8-10 percig főzzük. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a kakaóport és a csokit, majd addig keverjük, amíg a csoki elolvad és a krém szépen besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.

    A teavajat, margarint és a porcukort alaposan kihabosítjuk, majd további keverés mellett hozzáadjuk a csokis krémet és alaposan összekeverjük.

    Az egyik kakaós lapot vékonyan megkenjük dzsemmel, majd a krémmel. A sárga lapot teljesen megkenjük krémmel, majd 3 cm-es csíkokra vágjuk. Az egyik csíkot elkezdjük feltekerni, majd egy másikat tapasztunk hozzá és csiga alakban rátekerjük a többi csíkot is. Az így kapott réteget rátesszük a krémmel megkent kakaós lapra, a tetejére kenünk a dzsemből, majd a krémből és befedjük a másik kakaós lappal.

    Krémmel, trüffel golyókkal és ehető gyöngyökkel díszíthetjük.

    Tipp:

    Az Attila fiamnak sütöttem névnapjára. Hasonló, mint a brüni torta, de még sem az, ezért neveztem el a fiamról :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá