Attila torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Attila torta

Hozzávalók:
Kakaós lapokhoz:

  • 8 tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg kakaópor
  • 2 ek olaj
  • 4 ek víz
  • 8 g sütőpor

Sárga laphoz:

  • 5 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 4 g sütőpor

Krémhez:

  • 6 tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 dkg kakaópor
  • 25 dkg csokoládé
  • 20 vaj
  • 20 dkg margarin
  • 4 dkg kakaópor
  • 3 dl meggydzsem

Elkészítése:

A kakaós lap hozzávalóiból két lapot sütünk egy 26 cm-es formában. A sárga lap hozzávalóiból is kikeverjük a piskótatésztát, majd egy sütőpapírral bélelt gáztepsiben sütjük meg.

A krémhez a tojásokat a cukorral alaposan elkeverjük, majd egy lábasban vizet teszünk fel forrni és a tojásos masszát a gőz felett kb 8-10 percig főzzük. Levesszük a gőzről, hozzáadjuk a kakaóport és a csokit, majd addig keverjük, amíg a csoki elolvad és a krém szépen besűrűsödik, majd teljesen kihűtjük.

A teavajat, margarint és a porcukort alaposan kihabosítjuk, majd további keverés mellett hozzáadjuk a csokis krémet és alaposan összekeverjük.

Az egyik kakaós lapot vékonyan megkenjük dzsemmel, majd a krémmel. A sárga lapot teljesen megkenjük krémmel, majd 3 cm-es csíkokra vágjuk. Az egyik csíkot elkezdjük feltekerni, majd egy másikat tapasztunk hozzá és csiga alakban rátekerjük a többi csíkot is. Az így kapott réteget rátesszük a krémmel megkent kakaós lapra, a tetejére kenünk a dzsemből, majd a krémből és befedjük a másik kakaós lappal.

Krémmel, trüffel golyókkal és ehető gyöngyökkel díszíthetjük.

Tipp:

Az Attila fiamnak sütöttem névnapjára. Hasonló, mint a brüni torta, de még sem az, ezért neveztem el a fiamról :)