Almás-tiramisu torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- csipet só
- 100 g finomliszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál sütőpor
- 50 ml eszpresszó (hideg)
Almás töltelék:
- 50 dkg alma
- 1 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- fahéj
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- kevés fahéj
Díszítés:
- alma szeletek
- liofilizált málna
- darált spekulatius keksz
- spekulatius keksz darabok
Elkészítése:
Piskóta:
A lisztet, pudingport és a sütőport összekeverjük.
Az egész tojásokat és a sót elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot is. Addig habosítjuk robotgéppel, amíg kifehéredik és a térfogata megháromszorozódik.
Ekkor hozzáadjuk a kihűlt kávét és azt is beledolgozzuk. Ezután kézi habverővel beleforgatjuk a szárazanyagokat is óvatosan.
Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 175 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 35-40 perc alatt megsütjük a piskótát.
Ha megsült, akkor rácsra tesszük és kihűtjük.
Almás töltelék:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és a húsát kicsi kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot, majd nagyon kevés vízzel felöntjük és megpároljuk.
Ha megpárolódott, akkor szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük.
Krém:
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd hozzáöntjük a tejszínt és kemény, stabil krémmé verjük az egészet.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A krém egy részét habzsákba szedjük. Az egyik lapot egy tányérra vagy tálcára tesszük és megkenjük egy adag krémmel, a szélére “kerítést” nyomunk körben a habzsákból. Középre tesszük az alma felét, melyet egyenletesen elterítünk. Rátesszük a következő lapot és kissé rányomkodjuk a krémre. A lapot megkenjük krémmel, a szélére is nyomunk krémet a habzsákból, majd középre halmozzuk a maradék almát. Rátesszük a harmadik lapot és a maradék krémmel bevonjuk a tora tetejét és oldalát.
Ízlés szerint dekorálhatjuk darált spekulatius keksszel, almaszeletekkel, krémrózsákkal és liofilizált málnával.
Pár óra pihentetés után szeleteljük és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »