Almás-tiramisu torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g cukor
- csipet só
- 100 g finomliszt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 teáskanál sütőpor
- 50 ml eszpresszó (hideg)
Almás töltelék:
- 50 dkg alma
- 1 teáskanál citromlé
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- fahéj
Krém:
- 2 dl habtejszín
- 15 dkg mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- kevés fahéj
Díszítés:
- alma szeletek
- liofilizált málna
- darált spekulatius keksz
- spekulatius keksz darabok
Elkészítése:
Piskóta:
A lisztet, pudingport és a sütőport összekeverjük.
Az egész tojásokat és a sót elkezdjük kihabosítani, majd 2-3 részletben hozzáadjuk a cukrot is. Addig habosítjuk robotgéppel, amíg kifehéredik és a térfogata megháromszorozódik.
Ekkor hozzáadjuk a kihűlt kávét és azt is beledolgozzuk. Ezután kézi habverővel beleforgatjuk a szárazanyagokat is óvatosan.
Egy 18 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a masszát beleöntjük. 175 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb 35-40 perc alatt megsütjük a piskótát.
Ha megsült, akkor rácsra tesszük és kihűtjük.
Almás töltelék:
Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és a húsát kicsi kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a citromlevet és a cukrot, majd nagyon kevés vízzel felöntjük és megpároljuk.
Ha megpárolódott, akkor szűrőbe öntjük és lecsepegtetjük.
Krém:
A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd hozzáöntjük a tejszínt és kemény, stabil krémmé verjük az egészet.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát 3 lapra vágjuk. A krém egy részét habzsákba szedjük. Az egyik lapot egy tányérra vagy tálcára tesszük és megkenjük egy adag krémmel, a szélére “kerítést” nyomunk körben a habzsákból. Középre tesszük az alma felét, melyet egyenletesen elterítünk. Rátesszük a következő lapot és kissé rányomkodjuk a krémre. A lapot megkenjük krémmel, a szélére is nyomunk krémet a habzsákból, majd középre halmozzuk a maradék almát. Rátesszük a harmadik lapot és a maradék krémmel bevonjuk a tora tetejét és oldalát.
Ízlés szerint dekorálhatjuk darált spekulatius keksszel, almaszeletekkel, krémrózsákkal és liofilizált málnával.
Pár óra pihentetés után szeleteljük és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »