Ajándékcsomag torta recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 6 ek kakaópor
Krémhez:
- 250 ml cukrászhab
- 250 g mascarpone
- 5 ek
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 3 tk mézeskalács fűszerkeverék
Díszítés:
- 250 ml habtejszín
- 2 ek porcukor
- 250 g fehér smartflex cukormassza
- 200 g piros fondant
- 1 csomag ezüst színű cukorgyöngy
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és két kanálnyit a tojáshabból. A maradék fehérjét spatulával óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk, figyelve arra, hogy ne törjük össze!
A tésztát bélelt nagy kockatepsibe töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.
A cukrászhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, tojáslikőrt, cukrot és a fűszerkeveréket, majd simára keverjük.
A piskótát 4 lapra vágjuk. A lapokat vastagon megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük, felülre a piskótát tesszük.
A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és bevonjuk vele a tortánkat.
A smartflexet porcukros szilikon nyújtón vékonyra kinyújtjuk és magyal levél mintákat szúrunk ki belőle. A piros fondantból pedig masnit nyújtunk és apró golyócskákat készítünk. A leveleket és bogyócskákat 3-3 arányban a torta oldalára tapasztgatjuk, széleit pedig cukorgyönggyel nyomkodjuk végig, a masnit pedig a tetejére helyezzük.
Fogyasztás előtt legalább 3 órát hűtőben pihentetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »