Ajándékcsomag torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 10 tojásfehérje
  • 10 tojássárgája
  • 10 ek cukor
  • 6 ek finomliszt
  • 6 ek kakaópor

Krémhez:

  • 250 ml cukrászhab
  • 250 g mascarpone
  • 5 ek tojáslikőr
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 3 tk mézeskalács fűszerkeverék

Díszítés:

  • 250 ml habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 250 g fehér smartflex cukormassza
  • 200 g piros fondant
  • 1 csomag ezüst színű cukorgyöngy

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és két kanálnyit a tojáshabból. A maradék fehérjét spatulával óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk, figyelve arra, hogy ne törjük össze!

A tésztát bélelt nagy kockatepsibe töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.

A cukrászhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, tojáslikőrt, cukrot és a fűszerkeveréket, majd simára keverjük.

A piskótát 4 lapra vágjuk. A lapokat vastagon megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük, felülre a piskótát tesszük.

A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és bevonjuk vele a tortánkat.

A smartflexet porcukros szilikon nyújtón vékonyra kinyújtjuk és magyal levél mintákat szúrunk ki belőle. A piros fondantból pedig masnit nyújtunk és apró golyócskákat készítünk. A leveleket és bogyócskákat 3-3 arányban a torta oldalára tapasztgatjuk, széleit pedig cukorgyönggyel nyomkodjuk végig, a masnit pedig a tetejére helyezzük.

Fogyasztás előtt legalább 3 órát hűtőben pihentetjük.