Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítés:
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és két kanálnyit a tojáshabból. A maradék fehérjét spatulával óvatosan a lisztes keverékbe forgatjuk, figyelve arra, hogy ne törjük össze!
A tésztát bélelt nagy kockatepsibe töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.
A cukrászhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, tojáslikőrt, cukrot és a fűszerkeveréket, majd simára keverjük.
A piskótát 4 lapra vágjuk. A lapokat vastagon megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük, felülre a piskótát tesszük.
A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és bevonjuk vele a tortánkat.
A smartflexet porcukros szilikon nyújtón vékonyra kinyújtjuk és magyal levél mintákat szúrunk ki belőle. A piros fondantból pedig masnit nyújtunk és apró golyócskákat készítünk. A leveleket és bogyócskákat 3-3 arányban a torta oldalára tapasztgatjuk, széleit pedig cukorgyönggyel nyomkodjuk végig, a masnit pedig a tetejére helyezzük.
Fogyasztás előtt legalább 3 órát hűtőben pihentetjük.