Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás gyümölcstorta recept

Áfonyás gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
    • 3 ek víz (hideg)
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só

    Mascarponekrém hozzávalói:

    • 25 dkg mascarpone
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja és leve

    Áfonya hozzávalói:

    • 20 dkg áfonya
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek barna cukor

    Elkészítése:

    A lisztet keverjük össze a sütőporral.

    A tojások fehérjét egy csipet sóval, verjük fel kemény habbá.

    A tojások sárgáját kezdjük el kikeverni a porcukorral, majd pár perc után, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a vizet, és keverjük jó habosra.

    Ezután a masszához adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabot, szitáljuk rá a sütőporos-lisztes keveréket, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze.

    A gyümölcstortaformát alaposan zsírozzuk ki, majd szórjuk meg zsemlemorzsával. Ezután egyenletesen öntsük bele a tésztát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át egy tálcára, és hűtsük ki egészen.

    A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével.

    Ezután a teljesen kihűlt tésztára egyenletesen kanalazzuk rá.

    Az áfonyát tegyük bele egy tányérba, szórjuk meg a vaníliás, és a barna cukorral, tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki. (közben óvatosan keverjük össze, hogy az áfonya ne törjön)

    Ezután a torta tetejére kanalazzuk rá a karamellizált áfonyát, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.

    Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá