Áfonyás gyümölcstorta recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 3 ek víz (hideg)
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Mascarponekrém hozzávalói:
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Áfonya hozzávalói:
- 20 dkg áfonya
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek barna cukor
Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral.
A tojások fehérjét egy csipet sóval, verjük fel kemény habbá.
A tojások sárgáját kezdjük el kikeverni a porcukorral, majd pár perc után, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a vizet, és keverjük jó habosra.
Ezután a masszához adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabot, szitáljuk rá a sütőporos-lisztes keveréket, majd fakanállal óvatosan forgassuk össze.
A gyümölcstortaformát alaposan zsírozzuk ki, majd szórjuk meg zsemlemorzsával. Ezután egyenletesen öntsük bele a tésztát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk át egy tálcára, és hűtsük ki egészen.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és levével.
Ezután a teljesen kihűlt tésztára egyenletesen kanalazzuk rá.
Az áfonyát tegyük bele egy tányérba, szórjuk meg a vaníliás, és a barna cukorral, tegyük be a mikróba, és pár perc alatt karamellizáljuk meg, majd hűtsük ki. (közben óvatosan keverjük össze, hogy az áfonya ne törjön)
Ezután a torta tetejére kanalazzuk rá a karamellizált áfonyát, majd tálalásig tegyük be a hűtőbe.
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »