Áfonyás charlotte gluténmentesen recept
Hozzávalók egy gáztepsihez:
A piskótatekercshez:
- 2*4 db “M”-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2*4 ek eritrit
- 2*4 ek rizsliszt
Piskótatekercs töltéséhez:
- baracklekvár
A torta töltelékéhez:
- 50 dkg túró
- 1 ek tejföl
- 15 dkg eritrit
- fél liter habtejszín
- 45 dkg friss áfonya
- 1 csomag zselatin (20g)
- fél dl szörp vagy víz
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk és géppel a rizslisztet is belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és előmelegített 170 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, kihűtjük, megkenjük a lekvárral feltekerjük.
Ugyanígy járunk el a másik rúd piskótatekerccsel is, ha légkeveréses sütőnk van, egyszerre is készülhetnek!
A tekercseket ujjnyi széles szeletekre vágjuk és egy kb egy 24 cm átmérőjű gömbölyű fenekű tálba rendezzük, amit előzőleg folpackkal kibéleltünk, úgy, hogy kb 5 szeletet meghagyunk, amivel zárjuk majd a sütit.
A túrót robotgép segítségével krémesre keverjük az eritrittel és a tejföllel. A habtejszínt is felverjük. A zselatint kevés vízben vagy szörpben felmelegítjük (nem forraljuk).
Egy nagyobb tálban a habot és krémes állagú túrót összekeverjük, lassan hozzácsurgatjuk a zselatint is (én ekkor kb 5 evőkanálnyi krémet kivettem a díszítéshez), majd óvatosan beleforgatjuk a megmosott áfonyát is.
A piskótatekercsekkel bélelt edénybe kanalazzuk a krémet, a tetejét a félretett tekercsekkel zárjuk. Egy éjszakára, de legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd tálcára borítjuk és a maradék krémmel díszítjük. Én ezt pár csepp kék ételfestékkel színeztem.
Tipp:
Bármilyen más bogyós gyümölcsből készülhet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









