Zöldséges csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g búzaliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olvasztott zsiradék
- 18 g friss élesztő
- 70 g sűrített paradicsom
- 125 ml tej vagy víz
- 1 teáskanál cukor
Töltelékhez:
- 400 g vegyes, kerti zöldség
- 300 g csemegekukorica (ha nincs a zöldségmixben)
- 150 g krémfehér sajt
- 2 evőkanál petrezselyemzöld aprítva
- só
Kenéshez:
- tej vagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, a tojást, a paradicsomot, a zsiradékot egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és meleg helyen kb 45 percig kelesztjük.
A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a petrezselymet.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm vékonyra, maj eloszlatjuk rajta a zöldséget.
Feltekerjük és kb 1-1,5 cm széles csigákra daraboljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 15 percig pihentetjük a meleg gáztűzhely tetején, majd lekenjük és 185 fokon, nem légkeveréssel, kb 30-35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »