Zöldséges csiga recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
125 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g búzaliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olvasztott zsiradék
- 18 g friss élesztő
- 70 g sűrített paradicsom
- 125 ml tej vagy víz
- 1 teáskanál cukor
Töltelékhez:
- 400 g vegyes, kerti zöldség
- 300 g csemegekukorica (ha nincs a zöldségmixben)
- 150 g krémfehér sajt
- 2 evőkanál petrezselyemzöld aprítva
- só
Kenéshez:
- tej vagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, a tojást, a paradicsomot, a zsiradékot egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és meleg helyen kb 45 percig kelesztjük.
A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a petrezselymet.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm vékonyra, maj eloszlatjuk rajta a zöldséget.
Feltekerjük és kb 1-1,5 cm széles csigákra daraboljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 15 percig pihentetjük a meleg gáztűzhely tetején, majd lekenjük és 185 fokon, nem légkeveréssel, kb 30-35 percig sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.