Zöldséges csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g búzaliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olvasztott zsiradék
- 18 g friss élesztő
- 70 g sűrített paradicsom
- 125 ml tej vagy víz
- 1 teáskanál cukor
Töltelékhez:
- 400 g vegyes, kerti zöldség
- 300 g csemegekukorica (ha nincs a zöldségmixben)
- 150 g krémfehér sajt
- 2 evőkanál petrezselyemzöld aprítva
- só
Kenéshez:
- tej vagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, a tojást, a paradicsomot, a zsiradékot egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és meleg helyen kb 45 percig kelesztjük.
A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a petrezselymet.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm vékonyra, maj eloszlatjuk rajta a zöldséget.
Feltekerjük és kb 1-1,5 cm széles csigákra daraboljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 15 percig pihentetjük a meleg gáztűzhely tetején, majd lekenjük és 185 fokon, nem légkeveréssel, kb 30-35 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »