Zöldséges csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g búzaliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olvasztott zsiradék
- 18 g friss élesztő
- 70 g sűrített paradicsom
- 125 ml tej vagy víz
- 1 teáskanál cukor
Töltelékhez:
- 400 g vegyes, kerti zöldség
- 300 g csemegekukorica (ha nincs a zöldségmixben)
- 150 g krémfehér sajt
- 2 evőkanál petrezselyemzöld aprítva
- só
Kenéshez:
- tej vagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, a tojást, a paradicsomot, a zsiradékot egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és meleg helyen kb 45 percig kelesztjük.
A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a petrezselymet.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm vékonyra, maj eloszlatjuk rajta a zöldséget.
Feltekerjük és kb 1-1,5 cm széles csigákra daraboljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 15 percig pihentetjük a meleg gáztűzhely tetején, majd lekenjük és 185 fokon, nem légkeveréssel, kb 30-35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »