Zöldséges csiga recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 300 g búzaliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál olvasztott zsiradék
- 18 g friss élesztő
- 70 g sűrített paradicsom
- 125 ml tej vagy víz
- 1 teáskanál cukor
Töltelékhez:
- 400 g vegyes, kerti zöldség
- 300 g csemegekukorica (ha nincs a zöldségmixben)
- 150 g krémfehér sajt
- 2 evőkanál petrezselyemzöld aprítva
- só
Kenéshez:
- tej vagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet, a tojást, a paradicsomot, a zsiradékot egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt.
A tésztát összegyúrjuk, jól kidolgozzuk és meleg helyen kb 45 percig kelesztjük.
A zöldséget enyhén sós vízben megpároljuk, lecsepegtetjük, majd hozzáadjuk a sajtot és a petrezselymet.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk kb 3-4 mm vékonyra, maj eloszlatjuk rajta a zöldséget.
Feltekerjük és kb 1-1,5 cm széles csigákra daraboljuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Kb 15 percig pihentetjük a meleg gáztűzhely tetején, majd lekenjük és 185 fokon, nem légkeveréssel, kb 30-35 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »