Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbabos lepény recept

Zöldbabos lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs előnyújtott leveles tészta
    • 30 dkg zöldbab
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 nagy mozzarella
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors
    • csipet szerecsendió

    Elkészítése:

    A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük és alaposan csepegtessük le, majd hűtsük ki egészen.

    A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, adjuk hozzá a tejszínt és keverjük alaposan össze.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a leveles tésztát úgy, hogy pereme is legyen.

    Ezután pakoljuk rá a roppanósra főzött és kihűtött zöldbabot, majd öntsük rá a tojásos keveréket.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük kb 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből és csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza a sütőbe és addig süssük, még a sajt ráolvad a tészta pedig szép pirosra sül.

    Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá