Zöldbabos lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldbabos lepény

Hozzávalók:

  • 1 cs előnyújtott leveles tészta
  • 30 dkg zöldbab
  • 2 tojás
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 nagy mozzarella
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors
  • csipet szerecsendió

Elkészítése:

A zöldbabnak vágjuk le a két végét, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük és alaposan csepegtessük le, majd hűtsük ki egészen.

A tojásokat üssük fel egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, adjuk hozzá a tejszínt és keverjük alaposan össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele a leveles tésztát úgy, hogy pereme is legyen.

Ezután pakoljuk rá a roppanósra főzött és kihűtött zöldbabot, majd öntsük rá a tojásos keveréket.

Helyezzük be előmelegített sütőbe és közepes hőmérsékleten süssük kb 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből és csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza a sütőbe és addig süssük, még a sajt ráolvad a tészta pedig szép pirosra sül.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel és úgy kínáljuk.