Vegán mediterrán rakott tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kissé nagyobb cukkini
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 500 g passzírozott paradicsom
- fél üveg olívagbogyó
- só, bors, bazsalikom és oregánó ízlés szerint
- 1 púpos ek sörélesztőpehely
- 1 cs bazsalikomos tofu (180 g)
- 500 g tk penne
- tetejére növényi sajt (el is maradhat) és sörélesztőpehely
- kevés olívaolaj
- kevés édesítő vagy cukor (ki mit használ édesítésre)
Elkészítése:
A tészta kifőzéséhez kezdjünk vizet forralni. Ha a víz felforrt, akkor adjuk hozzá a tésztát és a szokásos módon főzzük ki. A főzővízből kb 1 dl-nyit tegyünk félre a szószhoz, majd a tésztát szűrjük le.
A hagymát hámozzuk meg, majd vágjuk fel apróra. Egy nagyobb edényben forrosítsuk fel az olajat, majd kezdjük el megpirítani rajta a hagymát. Közben a cukkinit vágjuk kicsit nagyobb kockákra. Ha a hagyma kellőképpen megpirult, akkor adjuk hozzá a cukkinit és nagyobb lángon pirítsuk együtt pár percig.
Ha kellőképpen megpirult a cukkini is, akkor vegyük lejebb a hőfokot a ragu alatt és adjuk hozzá a darabolt, a passzírozott paradicsomot és a tészta főzővizét, amit félretettünk, majd kb 10 percig forraljuk az egészet.
Ezután morzsoljuk hozzá a tofut és keverjük bele a sörélesztőpelyhet is. Újabb 5 perc forralás után adjuk hozzá a felezett olívagyogyót is és alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá az édesítőt, sót és a többi fűszert is, majd forgassuk bele a tésztát is. Kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor utánízesítsük még.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra alsó-felső sütéssel. Egy nagyobb hőálló tálat vagy tepsit vegyünk elő és simítsuk bele az ételt, majd ízlés szerint szórjuk meg sajttal és/vagy sörélesztőpehellyel és süssük kb 15-20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »