Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vegán mediterrán rakott tészta recept

Vegán mediterrán rakott tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kissé nagyobb cukkini
    • 1 konzerv darabolt paradicsom
    • 500 g passzírozott paradicsom
    • fél üveg olívagbogyó
    • só, bors, bazsalikom és oregánó ízlés szerint
    • 1 púpos ek sörélesztőpehely
    • 1 cs bazsalikomos tofu (180 g)
    • 500 g tk penne
    • tetejére növényi sajt (el is maradhat) és sörélesztőpehely
    • kevés olívaolaj
    • kevés édesítő vagy cukor (ki mit használ édesítésre)

    Elkészítése:

    A tészta kifőzéséhez kezdjünk vizet forralni. Ha a víz felforrt, akkor adjuk hozzá a tésztát és a szokásos módon főzzük ki. A főzővízből kb 1 dl-nyit tegyünk félre a szószhoz, majd a tésztát szűrjük le.

    A hagymát hámozzuk meg, majd vágjuk fel apróra. Egy nagyobb edényben forrosítsuk fel az olajat, majd kezdjük el megpirítani rajta a hagymát. Közben a cukkinit vágjuk kicsit nagyobb kockákra. Ha a hagyma kellőképpen megpirult, akkor adjuk hozzá a cukkinit és nagyobb lángon pirítsuk együtt pár percig.

    Ha kellőképpen megpirult a cukkini is, akkor vegyük lejebb a hőfokot a ragu alatt és adjuk hozzá a darabolt, a passzírozott paradicsomot és a tészta főzővizét, amit félretettünk, majd kb 10 percig forraljuk az egészet.

    Ezután morzsoljuk hozzá a tofut és keverjük bele a sörélesztőpelyhet is. Újabb 5 perc forralás után adjuk hozzá a felezett olívagyogyót is és alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá az édesítőt, sót és a többi fűszert is, majd forgassuk bele a tésztát is. Kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor utánízesítsük még.

    A sütőt melegítsük elő 200 fokra alsó-felső sütéssel. Egy nagyobb hőálló tálat vagy tepsit vegyünk elő és simítsuk bele az ételt, majd ízlés szerint szórjuk meg sajttal és/vagy sörélesztőpehellyel és süssük kb 15-20 percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá