Hozzávalók:
Elkészítése:
A tészta kifőzéséhez kezdjünk vizet forralni. Ha a víz felforrt, akkor adjuk hozzá a tésztát és a szokásos módon főzzük ki. A főzővízből kb 1 dl-nyit tegyünk félre a szószhoz, majd a tésztát szűrjük le.
A hagymát hámozzuk meg, majd vágjuk fel apróra. Egy nagyobb edényben forrosítsuk fel az olajat, majd kezdjük el megpirítani rajta a hagymát. Közben a cukkinit vágjuk kicsit nagyobb kockákra. Ha a hagyma kellőképpen megpirult, akkor adjuk hozzá a cukkinit és nagyobb lángon pirítsuk együtt pár percig.
Ha kellőképpen megpirult a cukkini is, akkor vegyük lejebb a hőfokot a ragu alatt és adjuk hozzá a darabolt, a passzírozott paradicsomot és a tészta főzővizét, amit félretettünk, majd kb 10 percig forraljuk az egészet.
Ezután morzsoljuk hozzá a tofut és keverjük bele a sörélesztőpelyhet is. Újabb 5 perc forralás után adjuk hozzá a felezett olívagyogyót is és alaposan keverjük el. Ezután adjuk hozzá az édesítőt, sót és a többi fűszert is, majd forgassuk bele a tésztát is. Kóstoljuk meg és ha szükséges, akkor utánízesítsük még.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra alsó-felső sütéssel. Egy nagyobb hőálló tálat vagy tepsit vegyünk elő és simítsuk bele az ételt, majd ízlés szerint szórjuk meg sajttal és/vagy sörélesztőpehellyel és süssük kb 15-20 percig.