Totus-spenótos tészta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 40 dkg bébispenót vagy fagyasztott spenót
- 60 dkg totu (ebből 20 dkg krémesre keverve)
- olívaolaj
- só, bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- néhány csepp cirtomlé
- negyed cirtom reszelt héja (opcionális)
- 40 dkg durumtészta
Elkészítése:
Forrásban lév, sós vízben kifőzzük a durumtésztát. Közben elkészítjük hozzá a szószt.
Két evőkanál olívaolajat magasfalú serpenyőben elkezdünk melegíteni, majd rátesszük a spenótót és a tészta főzővizéből néhány evőkanállal öntünk rá. Sózzuk, borsozzuk és 4-5 perc alatt megpároljuk. Közben a víz elpárolog, ezután a fokhagymákat lereszeljük és rátesszük a spenótra és átkeverjük párszor.
Ezután rátesszük a totut, majd néhány csepp citromlével és némi citromhéjjal ízesítjük.
Ha kifőtt a tészta, akkor leszűrjük és a spenótos-totus szószra tesszük, átkeverjük és kész is!
Tipp:
Ha csak 10 perced van arra, hogy főzz egy könnyű ebédet vagy vacsorát akkor próbáld ki a ezt a receptet! Nem fogod megbánni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.