Totus-spenótos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg bébispenót vagy fagyasztott spenót
- 60 dkg totu (ebből 20 dkg krémesre keverve)
- olívaolaj
- só, bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- néhány csepp cirtomlé
- negyed cirtom reszelt héja (opcionális)
- 40 dkg durumtészta
Elkészítése:
Forrásban lév, sós vízben kifőzzük a durumtésztát. Közben elkészítjük hozzá a szószt.
Két evőkanál olívaolajat magasfalú serpenyőben elkezdünk melegíteni, majd rátesszük a spenótót és a tészta főzővizéből néhány evőkanállal öntünk rá. Sózzuk, borsozzuk és 4-5 perc alatt megpároljuk. Közben a víz elpárolog, ezután a fokhagymákat lereszeljük és rátesszük a spenótra és átkeverjük párszor.
Ezután rátesszük a totut, majd néhány csepp citromlével és némi citromhéjjal ízesítjük.
Ha kifőtt a tészta, akkor leszűrjük és a spenótos-totus szószra tesszük, átkeverjük és kész is!
Tipp:
Ha csak 10 perced van arra, hogy főzz egy könnyű ebédet vagy vacsorát akkor próbáld ki a ezt a receptet! Nem fogod megbánni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »