Totus-spenótos tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg bébispenót vagy fagyasztott spenót
- 60 dkg totu (ebből 20 dkg krémesre keverve)
- olívaolaj
- só, bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- néhány csepp cirtomlé
- negyed cirtom reszelt héja (opcionális)
- 40 dkg durumtészta
Elkészítése:
Forrásban lév, sós vízben kifőzzük a durumtésztát. Közben elkészítjük hozzá a szószt.
Két evőkanál olívaolajat magasfalú serpenyőben elkezdünk melegíteni, majd rátesszük a spenótót és a tészta főzővizéből néhány evőkanállal öntünk rá. Sózzuk, borsozzuk és 4-5 perc alatt megpároljuk. Közben a víz elpárolog, ezután a fokhagymákat lereszeljük és rátesszük a spenótra és átkeverjük párszor.
Ezután rátesszük a totut, majd néhány csepp citromlével és némi citromhéjjal ízesítjük.
Ha kifőtt a tészta, akkor leszűrjük és a spenótos-totus szószra tesszük, átkeverjük és kész is!
Tipp:
Ha csak 10 perced van arra, hogy főzz egy könnyű ebédet vagy vacsorát akkor próbáld ki a ezt a receptet! Nem fogod megbánni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »