Töltött pizza sonkás, zöldséges raguval recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 1/2 kg liszt
- 1/2 tk só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl olívaolaj
- 1/4 liter langyos víz
Töltelékhez:
- 1 ek étolaj
- 1 db kisebb fej vörös hagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 dkg gépsonka
- 10 dkg füstölt húsos szalonna
- 2 db paradicsom
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 kicsi üveg csiperke gomba
- 25 dkg vegyes zöldség (mirelit)
- 15 dkg reszelt sajt
- bazsalikom
Tetejére:
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 ek olívaolaj
Pizza szósz:
- 2 dl házi paradicsomlé vagy 1 kis doboz sűrített paradicsom
- só
- cukor ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 2-3 gerezd fokhagyma reszelve
- oregánó ízlés szerint
- petrezselyem ízlés szerint
- metélőhagyma ízlés szerint
Elkészítése:
A lisztet a sóval összekeverjük,belemorzsoljuk az élesztőt,hozzákeverjük az olívaolajt és a langyos vízzel összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle.
Egy tányérra helyezzük és vízzel meglocsolt folpackal légmentesen lezárjuk. Duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tésztánk elkészítjük a ragut. (lehet bármi,ki mit szeret vagy ami a hűtőjében van) A vörös hagymát apróra vágjuk.
Egy serpenyőbe tesszük az étolajat,rá a hagymát és apróra vágott szalonnát. Átkevergetve kissé megpirítjuk a szalonnát.
Hozzá adjuk a vékony darabokra vágott gépsonkát,a paradicsomot,a gombát,fűszerezzük és fedő alatt pároljuk. Amikor majdnem kész,akkor tesszük hozzá a zöldségeket.
Készre sütjük és kihűtjük.
A megkelt tésztánkat 4 darabba vágjuk, majd egyenként téglalap alakká nyújtjuk.
A tésztalapot áthelyezzük a tepsire.
A pizza szósz hozzávalóit összekeverjük, felével az egyik pizza lapot lekenjük. Ráhalmozzuk a töltelék felét úgy,hogy másfél cm szabadon maradjon.
Megszórjuk a reszelt sajt felével. A szabadon lévő részt körben egy ecsettel vízzel lekenjük.
Rátesszük a másik tésztalapot és a széleinél körben lenyomkodjuk. Enyhén lekenjük pici vízzel és a reszelt sajt felével megszórjuk,olívaolajjal meglocsoljuk.
A másik két darab tésztával is így járunk el.
230 fokra előmelegítjük a sütőt és 25 perc alatt készre sütjük. Félidőben letakarjuk a tetejét.
Ha marad belőle, akkor folpacba csomagoljuk.
Másnap is finom, nem szárad ki.
Megjegyzés:
A tésztát vághatjuk 2 darabba is, akkor egy darab nagy méretű tepsiben sült pizza lesz a végeredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










