Töltött krokodil recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- kb 2,5 dl langyos tej
- 1 tojas
- egy csapott evőkanalnyi só
- 1/2 dl olaj
Töltelék:
- lehet édes (túró, mák, dió töltelék….stb) vagy sós is (pörkölt, darált húsos massza, fasírt…stb), ízlés kérdése
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát dagasztunk.
Letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt a munkafelületre borítjuk és 1-2 cm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk. Éles késsel szabályos téglalappá alakítjuk, a leeső részeket félretesszük. Minden oldalától kb 10 cm-t hagyva, középre halmozzuk a tölteléket. A hosszabik oldalakon rézsútosan 3-4 helyen bevágjuk a tésztát, ezekkel felváltva a tölteléket beborítjuk.
A két rövidebb oldalon kialakítjuk a fejet és a farkat. A korábban félretett tésztadarabokból kialakítjuk a szemeket, lábakat.
Tojással lekenjük és 200 fokos előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »