Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sztrapacska totuval recept

Sztrapacska totuval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A nudlihoz:

    • 50 dkg burgonya
    • 15-20 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 csipet só
    • 1 csapott evőkanál búzadara
    • liszt a szóráshoz

    A feltéthez:

    • 40 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve!)
    • 2-3 evőkanál savanyúkáposzta lé (ettől lesz juhtúrós jellege)
    • szalonna

    Elkészítése:

    A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

    A főtt kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, egy csapott evőkanál búzadarát és kb 15-20 dkg lisztet a burgonyától függően, majd összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk.

    Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük.

    Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhető.

    A feltéthez a hozzávalókat a szalonnán kívül összekeverjük.

    A szalonnát felkockázzuk és kisütjük. A zsírjának egy részét a nudlira csorgatjuk összekeverjük, majd a totus feltétet ráhalmozzuk ízlés szerint és a tetejét szalonnakockákkal díszítjük.

    Tipp:

    A kedvelt egytálétel tejmentes verziója.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá