Sztrapacska totuval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A nudlihoz:
- 50 dkg burgonya
- 15-20 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 csipet só
- 1 csapott evőkanál búzadara
- liszt a szóráshoz
A feltéthez:
- 40 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve!)
- só
- 2-3 evőkanál savanyúkáposzta lé (ettől lesz juhtúrós jellege)
- szalonna
Elkészítése:
A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A főtt kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, egy csapott evőkanál búzadarát és kb 15-20 dkg lisztet a burgonyától függően, majd összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk.
Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük.
Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhető.
A feltéthez a hozzávalókat a szalonnán kívül összekeverjük.
A szalonnát felkockázzuk és kisütjük. A zsírjának egy részét a nudlira csorgatjuk összekeverjük, majd a totus feltétet ráhalmozzuk ízlés szerint és a tetejét szalonnakockákkal díszítjük.
Tipp:
A kedvelt egytálétel tejmentes verziója.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »









