Sztrapacska totuval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A nudlihoz:
- 50 dkg burgonya
- 15-20 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 csipet só
- 1 csapott evőkanál búzadara
- liszt a szóráshoz
A feltéthez:
- 40 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve!)
- só
- 2-3 evőkanál savanyúkáposzta lé (ettől lesz juhtúrós jellege)
- szalonna
Elkészítése:
A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A főtt kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, egy csapott evőkanál búzadarát és kb 15-20 dkg lisztet a burgonyától függően, majd összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk.
Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük.
Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhető.
A feltéthez a hozzávalókat a szalonnán kívül összekeverjük.
A szalonnát felkockázzuk és kisütjük. A zsírjának egy részét a nudlira csorgatjuk összekeverjük, majd a totus feltétet ráhalmozzuk ízlés szerint és a tetejét szalonnakockákkal díszítjük.
Tipp:
A kedvelt egytálétel tejmentes verziója.