Sztrapacska totuval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A nudlihoz:

  • 50 dkg burgonya
  • 15-20 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2-3 csipet só
  • 1 csapott evőkanál búzadara
  • liszt a szóráshoz

A feltéthez:

  • 40 dkg totu (ebből 10 dkg krémesre keverve!)
  • 2-3 evőkanál savanyúkáposzta lé (ettől lesz juhtúrós jellege)
  • szalonna

Elkészítése:

A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

A főtt kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadunk egy tojást, a sót, egy csapott evőkanál búzadarát és kb 15-20 dkg lisztet a burgonyától függően, majd összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk.

Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük.

Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhető.

A feltéthez a hozzávalókat a szalonnán kívül összekeverjük.

A szalonnát felkockázzuk és kisütjük. A zsírjának egy részét a nudlira csorgatjuk összekeverjük, majd a totus feltétet ráhalmozzuk ízlés szerint és a tetejét szalonnakockákkal díszítjük.

Tipp:

A kedvelt egytálétel tejmentes verziója.