Szalvétagombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg szikkadt kenyér
- 4 dkg vaj
- 1 ek olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 kis méretű FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 2 ek zabpehely
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A kenyeret kis kockákra vágjuk és forró sütőben megpirítjuk.
Egy serpenyőbe olajat, majd vajat rakunk és megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet, majd hozzáadjuk a pirított kenyeret.
Egy tálba rajuk a kenyeret. Feltörjük a tojásokat, ráöntjük a tejet és jól összekeverjük, hozzáadjuk az egyik evőkanál zabpelyhet, majd a hagymás kenyérre öntjük és jól összedolgozzuk.
Egy tiszta konyharuhát (vagy más vékony vásznat) meghintünk a maradék zabpehellyel és a masszát rárakjuk, rúd alakúra formáljuk és szorosan feltekerjük a konyharuhával. A henger két végét elkötjük.
Egy lábasban enyhén sós vizet forralunk, ebbe tesszük a párolóedényt és ráfektetjük a kenyeres rudat. Kb 25-30 percig hagyjuk a fedő alatt, közben egyet-egyet fordítunk rajta.
Ha megfőtt, kivesszük a vízből, kicsit hagyjuk hűlni, majd kitekerjük a konyharuhából.
Szeletelve adjuk bármilyen szószos hús, vadas mellé köretnek.