Szalvétagombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg szikkadt kenyér
- 4 dkg vaj
- 1 ek olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 kis méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 2 ek zabpehely
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A kenyeret kis kockákra vágjuk és forró sütőben megpirítjuk.
Egy serpenyőbe olajat, majd vajat rakunk és megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet, majd hozzáadjuk a pirított kenyeret.
Egy tálba rajuk a kenyeret. Feltörjük a tojásokat, ráöntjük a tejet és jól összekeverjük, hozzáadjuk az egyik evőkanál zabpelyhet, majd a hagymás kenyérre öntjük és jól összedolgozzuk.
Egy tiszta konyharuhát (vagy más vékony vásznat) meghintünk a maradék zabpehellyel és a masszát rárakjuk, rúd alakúra formáljuk és szorosan feltekerjük a konyharuhával. A henger két végét elkötjük.
Egy lábasban enyhén sós vizet forralunk, ebbe tesszük a párolóedényt és ráfektetjük a kenyeres rudat. Kb 25-30 percig hagyjuk a fedő alatt, közben egyet-egyet fordítunk rajta.
Ha megfőtt, kivesszük a vízből, kicsit hagyjuk hűlni, majd kitekerjük a konyharuhából.
Szeletelve adjuk bármilyen szószos hús, vadas mellé köretnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »