Szalvétagombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg szikkadt kenyér
- 4 dkg vaj
- 1 ek olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 kis méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1,5 dl tej
- 2 ek zabpehely
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítése:
A kenyeret kis kockákra vágjuk és forró sütőben megpirítjuk.
Egy serpenyőbe olajat, majd vajat rakunk és megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet, majd hozzáadjuk a pirított kenyeret.
Egy tálba rajuk a kenyeret. Feltörjük a tojásokat, ráöntjük a tejet és jól összekeverjük, hozzáadjuk az egyik evőkanál zabpelyhet, majd a hagymás kenyérre öntjük és jól összedolgozzuk.
Egy tiszta konyharuhát (vagy más vékony vásznat) meghintünk a maradék zabpehellyel és a masszát rárakjuk, rúd alakúra formáljuk és szorosan feltekerjük a konyharuhával. A henger két végét elkötjük.
Egy lábasban enyhén sós vizet forralunk, ebbe tesszük a párolóedényt és ráfektetjük a kenyeres rudat. Kb 25-30 percig hagyjuk a fedő alatt, közben egyet-egyet fordítunk rajta.
Ha megfőtt, kivesszük a vízből, kicsit hagyjuk hűlni, majd kitekerjük a konyharuhából.
Szeletelve adjuk bármilyen szószos hús, vadas mellé köretnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









