Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás-gombás bolognai recept

Szalonnás-gombás bolognai
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 50 dkg spagetti tészta
    • 50 dkg gomba
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt feketebors
    • oregánó
    • bazsalikom
    • 3 dl ketchup
    • 4 dl paradicsompüré
    • cukor, ízlés szerint
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük.

    A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk.

    Hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk míg elfövi a levét. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsompürét, cukorral ízesítjük és kiforraljuk.

    A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük.

    Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük és reszelt sajttal jól megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá