Szalonnás-gombás bolognai recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg spagetti tészta
- 50 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt feketebors
- oregánó
- bazsalikom
- 3 dl ketchup
- 4 dl paradicsompüré
- cukor, ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk míg elfövi a levét. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsompürét, cukorral ízesítjük és kiforraljuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük.
Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük és reszelt sajttal jól megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









