Szalonnás-gombás bolognai recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 50 dkg spagetti tészta
- 50 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- só
- őrölt feketebors
- oregánó
- bazsalikom
- 3 dl ketchup
- 4 dl paradicsompüré
- cukor, ízlés szerint
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük.
A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk míg elfövi a levét. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsompürét, cukorral ízesítjük és kiforraljuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük.
Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük és reszelt sajttal jól megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »