Szalonnás-gombás bolognai

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg spagetti tészta
  • 50 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt feketebors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 3 dl ketchup
  • 4 dl paradicsompüré
  • cukor, ízlés szerint
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A hagymát apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk. A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük.

A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd 10-15 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a gombát, és addig pároljuk míg elfövi a levét. Ráöntjük a ketchupot, a paradicsompürét, cukorral ízesítjük és kiforraljuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük.

Tálaláskor a ragut a tésztára szedjük és reszelt sajttal jól megszórjuk.