Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös aranygaluska recept

Sütőtökös aranygaluska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 35 dkg liszt
    • 1,5 dkg élesztő
    • 2 dl tejszín
    • 2 ek kristálycukor
    • 50 dkg sütőtökpüré
    • fél csomag mézeskalács fűszerkeverék
    • 15 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg vaj

    Elkészítése:

    Pici langyos, cukorral édesített tejszínben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Ráöntjük a lisztre, adunk hozzá még 1 ek cukrot, tojást, hozzáöntjük a maradék langyos tejszínt és szép, közepesen lágy kelttésztát dagasztunk.

    Letakarva hagyjuk kelni.

    A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.

    A tökpürét ízesítjük a fűszerkeverékkel és kevés porcukorral. Rákenjük a kinyújtott tésztára. A tésztát két oldalról feltekerjük, így két vékony tekercset kapunk. Középen elvágjuk. A tekercseket felszeleteljük kb 3 cm vastag csigákra.

    A darált diót összekeverjük a porcukorral, a vajat megolvasztjuk. Egy nagy jénai vagy sütőtálat vastagon kikenünk vajjal.

    A csigákat megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukros dióval és rétegesen belerakjuk sütőtálba. A tetejét meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk a maradék cukros dióval és hagyjuk kelni.

    180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd pár perc múlva 170 fokra állítjuk a sütőt és készre sütjük. Vaníliasodót vagy csokoládésodót adunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá