Hozzávalók:
Elkészítése:
Pici langyos, cukorral édesített tejszínben felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt. Ráöntjük a lisztre, adunk hozzá még 1 ek cukrot, tojást, hozzáöntjük a maradék langyos tejszínt és szép, közepesen lágy kelttésztát dagasztunk.
Letakarva hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
A tökpürét ízesítjük a fűszerkeverékkel és kevés porcukorral. Rákenjük a kinyújtott tésztára. A tésztát két oldalról feltekerjük, így két vékony tekercset kapunk. Középen elvágjuk. A tekercseket felszeleteljük kb 3 cm vastag csigákra.
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a vajat megolvasztjuk. Egy nagy jénai vagy sütőtálat vastagon kikenünk vajjal.
A csigákat megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukros dióval és rétegesen belerakjuk sütőtálba. A tetejét meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk a maradék cukros dióval és hagyjuk kelni.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd pár perc múlva 170 fokra állítjuk a sütőt és készre sütjük. Vaníliasodót vagy csokoládésodót adunk mellé.