Sültpaprika krémes spagetti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 kápia paprika
- 5-7 bazsalikom levél
- 5 dkg reszelt parmezán
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 dl tejszín
Húsgolyóhoz:
- 30 dkg darált marhahús
- 1 kis fej hagyma apróra vágva (lesütve)
- 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 30 dkg spagetti
Elkészítése:
A paprikákat egy serpenyőben minden oldalukon megsütjük, majd kisebb darabokra vágjuk.
A sült paprikát, tejszínt, bazsalikom leveleket és a parmezánt turmixszoljuk össze. Kóstoljuk meg a mártást és ízesítsük sóval, borssal.
A húsgolyó hozzávalóit gyúrjuk össze. Az összedolgozott húsos masszából készítsünk kisebb fasírtgolyókat. A golyókat kevés zsiradékon süssük meg.
A tésztát hagyományos módon főzzük ki, majd még forrón, a főzővízből kivéve egy keveset keverjük össze a mártással és a húsgolyókkal, majd a többit szűrjük le és keverjük a mártáshoz.
Forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.