Sültpaprika krémes spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 kápia paprika
  • 5-7 bazsalikom levél
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 dl tejszín

Húsgolyóhoz:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 1 kis fej hagyma apróra vágva (lesütve)
  • 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
  • 1 tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 30 dkg spagetti

Elkészítése:

A paprikákat egy serpenyőben minden oldalukon megsütjük, majd kisebb darabokra vágjuk.

A sült paprikát, tejszínt, bazsalikom leveleket és a parmezánt turmixszoljuk össze. Kóstoljuk meg a mártást és ízesítsük sóval, borssal.

A húsgolyó hozzávalóit gyúrjuk össze. Az összedolgozott húsos masszából készítsünk kisebb fasírtgolyókat. A golyókat kevés zsiradékon süssük meg.

A tésztát hagyományos módon főzzük ki, majd még forrón, a főzővízből kivéve egy keveset keverjük össze a mártással és a húsgolyókkal, majd a többit szűrjük le és keverjük a mártáshoz.

Forrón tálaljuk.