Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos-ricottás lasagne recept

Spenótos-ricottás lasagne
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Lasagne:

    • 50 dkg lasagne tészta
    • 50 dkg spenót
    • 25 dkg ricotta
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 4 ek olívaolaj
    • só ízlés szerint

    Besamel:

    • 4 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 5 csapott ek finomliszt
    • só ízlés szerint
    • 1 csipet fehér bors
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    2 evőkanálnyi olajon megpároljuk a laskára tépkedett spenótot. Apróra zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük.

    Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát.

    Közben a margarint felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük a mártást.

    Sózzuk-borsozzuk, a végén pedig beletesszük a reszelt sajtot.

    Elkezdjük rétegezni. A tepsi alját 2 evőkanál olajjal kikenjük, beleteszünk 4 lap lasange tésztát. A mártás harmadát rásimítjuk, beborítjuk 4 db tésztalappal, rátesszük a spenótos ricotta felét.

    A rétegezést még egyszer megismételjük. A felső lasange lapot megkenjük a maradék mártással, és addig sütjük, míg a teteje pirosra sül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá