Spenótos-ricottás lasagne

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Lasagne:

  • 50 dkg lasagne tészta
  • 50 dkg spenót
  • 25 dkg ricotta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint

Besamel:

  • 4 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 5 csapott ek finomliszt
  • só ízlés szerint
  • 1 csipet fehér bors
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

2 evőkanálnyi olajon megpároljuk a laskára tépkedett spenótot. Apróra zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük.

Amikor megpárolódott, belekeverjük a ricottát.

Közben a margarint felhevítjük, megpirítjuk rajta a lisztet, apránként hozzáadjuk a tejet, simára keverjük a mártást.

Sózzuk-borsozzuk, a végén pedig beletesszük a reszelt sajtot.

Elkezdjük rétegezni. A tepsi alját 2 evőkanál olajjal kikenjük, beleteszünk 4 lap lasange tésztát. A mártás harmadát rásimítjuk, beborítjuk 4 db tésztalappal, rátesszük a spenótos ricotta felét.

A rétegezést még egyszer megismételjük. A felső lasange lapot megkenjük a maradék mártással, és addig sütjük, míg a teteje pirosra sül.