Spagetti alla Puttanesca recept

Hozzávalók:
- 500 g spagetti
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj vagy a tonhal olaja
- 600-700 ml paradicsomlé passata vagy 2 konzerv paradicsom
- 4 szelet ajóka
- 2 tk kapribogyó leöblítve
- 1/2 tk szárított oregánó
- 6-8 szem fekete olajbogyó
- 1 szárított chili paprika
- fél csokor apróra vágott petrezselyem
- 2 doboz tonhaltörzs
- egy kis tk fahéj
- egy kevés citromlé
Elkészítése:
A tésztát al dente megfőzzük, sós, lobogó vízben.
Egy magas falú serpenyőbe teszünk az egyik tonhal olajából, majd mikor felhevült, beletördelünk egy szárított chili paprikát és mehet bele a két gerezd fokhagyma áttörve. Kicsit megkeverjük, majd beledobjuk a kapribogyót, szintén keverés, aztán az ajóka, amit kissé összetörünk, hogy gyorsabban süljön szét.
Ha színt kapott a fokhagyma, rádobjuk az aprított petrezselyem felét, majd beletesszük a tonhalat, szétnyomkodjuk, ha kell és átsütjük. Közben meghintjük egy kis fahéjjal. Átkeverjük, beledobjuk az olajbogyót és felöntjük a paradicsomlével. Kisebbre vesszük a lángot és összeforraljuk.
Ha kész a tészta leszűrjük és a kész szószba forgatjuk. Ha száraz lenne, akkor a tészta főzővizéből tehetünk még rá, hogy szaftos legyen. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel és meglocsolhatjuk egy kis citromlével.
Melegen tálaljuk. Jó étvágyat! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »