Spagetti alla Puttanesca recept
Hozzávalók:
- 500 g spagetti
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj vagy a tonhal olaja
- 600-700 ml paradicsomlé passata vagy 2 konzerv paradicsom
- 4 szelet ajóka
- 2 tk kapribogyó leöblítve
- 1/2 tk szárított oregánó
- 6-8 szem fekete olajbogyó
- 1 szárított chili paprika
- fél csokor apróra vágott petrezselyem
- 2 doboz tonhaltörzs
- egy kis tk fahéj
- egy kevés citromlé
Elkészítése:
A tésztát al dente megfőzzük, sós, lobogó vízben.
Egy magas falú serpenyőbe teszünk az egyik tonhal olajából, majd mikor felhevült, beletördelünk egy szárított chili paprikát és mehet bele a két gerezd fokhagyma áttörve. Kicsit megkeverjük, majd beledobjuk a kapribogyót, szintén keverés, aztán az ajóka, amit kissé összetörünk, hogy gyorsabban süljön szét.
Ha színt kapott a fokhagyma, rádobjuk az aprított petrezselyem felét, majd beletesszük a tonhalat, szétnyomkodjuk, ha kell és átsütjük. Közben meghintjük egy kis fahéjjal. Átkeverjük, beledobjuk az olajbogyót és felöntjük a paradicsomlével. Kisebbre vesszük a lángot és összeforraljuk.
Ha kész a tészta leszűrjük és a kész szószba forgatjuk. Ha száraz lenne, akkor a tészta főzővizéből tehetünk még rá, hogy szaftos legyen. Megszórjuk a maradék petrezselyemmel és meglocsolhatjuk egy kis citromlével.
Melegen tálaljuk. Jó étvágyat! :)